Hey! Login of meld je aan
Innovatie

Optimale beveiliging voor je nieuwbouwwoning

17 Sep 2024, leesduur:

De beveiliging van je nieuwbouwwoning is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar dit moet je niet vergeten, want inbrekers hebben maar 30 seconden nodig om binnen te komen als je woning niet goed beveiligd is! Met deze tips bescherm je je woning optimaal!

Alarmsysteem: extra ogen voor je woning
Beveilig je woning allereerst met een alarmsysteem. Dit kan een stil alarm zijn, dat rechtstreeks de hulpdiensten waarschuwt. Of een hard signaal dat inbrekers direct afschrikt. Er zijn ook alarmsystemen die je kunt koppelen aan smart home-producten. Dan kun je het systeem zo instellen dat er bijvoorbeeld licht aangaat als er beweging wordt gedetecteerd.

Creëer zicht en veiligheid rondom je huis
Een donkere voor- of achtertuin is aantrekkelijk voor inbrekers. Installeer daarom buitenverlichting die aanspringt als er beweging is in de buurt. Dit schrikt inbrekers af, omdat ze niet ongestoord hun gang kunnen gaan. Combineer dit met beveiligingscamera’s en maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk.

Vergeet je ramen niet te sluiten
Misschien klinkt het als een inkoppertje; maar doe altijd je ramen dicht als je weggaat. Ook als je maar kort verwacht weg te zijn. Beveilig je ramen met gecertificeerde raamsloten en beveilig ze extra goed met anti-inbraakstrips. Deze zorgen dat de naad tussen het raam en het venster verdwijnt.

Waardevolle spullen uit het zicht
Naast bovenstaande beveiligingstips, kunnen ook simpele maatregelen inbraak voorkomen. Laat bijvoorbeeld geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Op deze manier breng je inbrekers niet in de verleiding.

Zorg voor een bewoonde indruk
Ongeacht hoe lang je daadwerkelijk weg bent; zorg dat je huis er altijd bewoond uitziet. Zodra inbrekers denken dat er (langere tijd) niemand thuis is, is je woning een aantrekkelijker doelwit. Vraag buren of ze af en toe je post van de deurmat willen halen als je op vakantie gaat. Zorg er met een smart home systeem of timer voor dat er ’s avonds licht brandt in je woning. En heb je een oprit? Zorg dat er een auto staat als je langere tijd weg bent.

Over dit artikel
Auteur Brût Communicatie