Vul het e-mailadres van je woonaccount in en we mailen je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Ontgrendel nieuwe functies en exclusieve inhoud, maak een account aan.
Fijn om je weer te zien! We hebben je gemist.
Vul het e-mailadres van je woonaccount in en we mailen je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Door te registreren, ontgrendel je meer mogelijkheden, exclusieve features en gepersonaliseerde ervaringen.
Breng al je favoriete projecten en nieuwsberichten samen op één plek. Maak het eenvoudig om ze terug te vinden en te beheren, voor een moeiteloze ervaring.
Ontdek het gemak en de voldoening van een platform dat zich aanpast aan jou met intuïtief ontwerp en gebruiksvriendelijkheid.
Blijf geïnformeerd over jouw projecten door je in te schrijven voor onze nieuwsbrieven. Kies de projecten waarin je geïnteresseerd bent en ontvang regelmatig updates.
Geef aan in welke locatie je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning en abonneer je op de regionale nieuwsbrief.
We hebben de mogelijkheid je persoonlijk uit te nodigen voor start verkoop van interessante nieuwbouwprojecten.
Met jouw huidig woonadres vinden we nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt.
Voor jouw opgegeven locatie hebben we de volgende regionieuwsbrieven beschikbaar. Abonneer je op de gewenste regio.
We hebben de mogelijkheid je persoonlijk uit te nodigen voor start verkoop van interessante nieuwbouwprojecten.
Met jouw huidig woonadres vinden we nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt.
Om je de beste informatie te geven, willen we graag weten wie je bent.
We hebben de mogelijkheid je persoonlijk uit te nodigen voor start verkoop van interessante nieuwbouwprojecten.
Met jouw huidig woonadres vinden we nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt.
Fase 5: Toewijzing en aankoop
Hoera, de woning is aan jou toegewezen! Hoe gaat het nu verder? In deze fase bespreken we hoe de toewijzing, aankoop en meer- en minderwerk in zijn werk gaat.
Samen schrijven wij onze woonreis!
Bij Nieuw Wonen Nederland hechten wij waarde aan jouw ervaring. Deel jouw ervaring bij de stap 'Toewijzen & aankoop' in het aankoopproces. Zo kunnen wij jou de beste ervaring geven.
Het laatste nieuws over: Toewijzing en aankoop
Wat is een koop-aannemingsovereenkomst?
Koop je een nieuwbouwwoning, dan teken je een koop-aannemingsovereenkomst. In deze overeenkomst staan de afspraken tussen jou en de projectontwikkelaar en/of aannemer. Om welke afspraken gaat het precies en waar moet je op letten?
Lees verder Meer nieuwsToewijzing in een notendop
- De toewijzing is een spannend moment in het koopproces! Als de woning aan jou wordt toegewezen, wordt je uitgenodigd voor een gesprek met de verkopend makelaar: het optiegesprek of aankoopgesprek. De makelaar geeft je alle informatie die je nodig hebt, waarna de optieperiode ingaat. In deze periode kun je nadenken over de aankoop en eventueel nog afzien van de koop. Vanaf dit moment kun je ook heel gericht kijken naar je financiële positie. Jouw financieel adviseur of hypotheekadviseur helpt je bij het inschatten van de hypotheeklasten zodat je je een voorstelling kunt maken van de toekomstige financiële situatie. Mocht de woning niet aan jou toegewezen zijn, dan heb je vaak de mogelijkheid om je in te schrijven op de reservelijst.
De koop- en aanneemovereenkomst in het kort
Als je besluit de woning te kopen, ga je de koop-en aanneemovereenkomst tekenen. Vanaf dat moment wordt je begeleid door de kopersbegeleider en kijken jullie samen naar eventueel meer- en minderwerk. Ook wordt er een afspraak gepland bij de notaris als de aannemer start met de bouw.
Keuze uit meer dan 40 koopspecialisten
Bij NieuwWonen vinden we samen de aanbieder die het beste bij jou past.
Veelgestelde vragen over toewijzing en aankoop
Hier staan wat voorbeelden van veelgestelde vragen over toewijzing en aankoop
Bij het toewijzen van nieuwbouwwoningen wordt gekeken naar verschillende dingen. Denk aan hoeveel geld iemand verdient, of het hun eerste huis is, hoe goed ze de buurt kennen, of ze speciale behoeften hebben, en zelfs soms wordt er geloot. Ook kunnen er wachttijden zijn en wordt er gekeken naar de grootte van het gezin en of iemand financieel stabiel genoeg is. Elke woningbouwproject heeft zijn eigen regels, dus het is belangrijk voor mensen die geïnteresseerd zijn om die goed door te nemen voordat ze zich aanmelden.
Ontwikkelaars van nieuwbouwprojecten kunnen kopers selecteren via loting, inschrijving op basis van criteria zoals inkomen en gezinsgrootte, voorrangsgroepen zoals eerstekopers of mensen met een laag inkomen, directe verkoop of via makelaars op basis van wie het eerst komt, en soms door een aanmelding en interviewproces waarbij kopers worden beoordeeld op geschiktheid. De specifieke methode varieert afhankelijk van lokale regels en de doelen van de ontwikkelaar.
De toewijzing van nieuwbouwwoningen kan voorrang verlenen aan verschillende groepen, zoals sociale huurders met lagere inkomens, eerstehulpverleners zoals brandweerlieden en politieagenten, lokale inwoners, gehandicapten en ouderen met speciale behoeften, gezinnen met kinderen die nabij scholen en kinderopvangfaciliteiten willen wonen, en daklozen of mensen in kwetsbare situaties die dringend huisvesting nodig hebben. Deze prioritering is afhankelijk van het lokale beleid en de behoeften van de gemeenschap.
Een koop- en aanneemovereenkomst bij nieuwbouw is een contract tussen de koper en de bouwer/ontwikkelaar van een nieuw te bouwen woning. Hierin worden de afspraken en verplichtingen van beide partijen vastgelegd, zoals de prijs, de opleveringsdatum, de specificaties van de woning, betalingsvoorwaarden, en garanties. Het regelt de aankoop van de woning en de aanneming van de bouw ervan in één overeenkomst.
Als een partij bij een nieuwbouwproject de koop- en aanneemovereenkomst niet naleeft, kan dit leiden tot juridische stappen zoals het aanspannen van een rechtszaak voor naleving, schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst. Daarnaast kunnen er boetes, verlies van rechten en de mogelijkheid van specifieke prestatie zijn. Het is belangrijk om juridisch advies in te winnen bij geschillen.
Ja, in een nieuwbouwovereenkomst worden typisch betalingsvoorwaarden vastgelegd, waaronder een aanbetaling bij ondertekening, termijnbetalingen tijdens de bouw, een laatste betaling bij voltooiing, mogelijke rentebetalingen voor te late betalingen, boetes voor contractbreuk of vertraging, een duidelijk betalingsschema, en mogelijk garanties om de betalingen en bouwprestaties te waarborgen. Het is belangrijk dat deze voorwaarden duidelijk zijn om geschillen te voorkomen, en het kan verstandig zijn om juridisch advies in te winnen bij het opstellen of beoordelen van de overeenkomst.