Hey! Login of meld je aan
Koog aan de Zaan
Binnenkort in verkoop

Edgarshof

€ 269.500 tot € 499.000

  • Wonen 39 - 83 m²

Edgarshof | Koog aan de Zaan

Op de hoek Parallelweg - Breedweer in Koog aan de Zaan verrijst binnenkort Edgarshof. Een subtiele verwijzing naar de huidige bebouwing: een grote showroom met werkplaats uit de tijd dat het nog wenselijk was om een autobedrijf op deze plek te stichten. Best lang geleden dus.
Nu is de behoefte aan betaalbare appartementen groter en krijgt de plek een woonbestemming. De architectuur

Edgarshof is een woongebouw met 22 appartementen, verdeeld over drie bouwlagen. Het ontwerp past met het jaren '30 karakter, waar oud-Koog op boogt, naadloos in de omgeving, zowel aan de zijde van de Breedweer als bezien vanaf de Provincialeweg. Traditioneel met een twist. Tegenwoordige eisen vertaald naar de toekomst. Moderne materialen, duurzame installaties en indelingen met één, twee of zelfs drie slaapkamers creëren diversiteit en levendigheid. Daarnaast beschikt vrijwel iedere woning over een eigen buitenruimte, in de vorm van loggia, balkon, terras of tuin. Het gebouw vormt om de besloten parkeerhof met fietsenstalling een markante hoek die het buurtje verrijkt.

Edgarshof biedt starters, herstarters en doorstromers een kans op gelijkvloers, beschut en vooral centraal en comfortabel wonen, eventueel zelfs met een eigen parkeerplaats!

De appartementen variëren van 38 tot 83 vierkante meter, waarbij dit de twee uitersten betreft. De meeste appartementen beschikken over iets minder of iets meer dan zestig vierkante meter. Eén appartement betreft een studio, waarbij het slaapgedeelte visueel, maar fysiek gescheiden kan worden van de woonkamer. De vaste inloopkast is maar vast ingevuld. Alle appartementen hebben een unieke indeling, vaak met separate toiletruimte, soms met een walk-in-closet, maar allemaal met een aparte praktische ruimte, waar techniek en huishoudelijke faciliteiten geplaatst worden. De keukens zijn vrijwel allemaal open bestemd, maar worden casco opgeleverd. Er zijn zoveel persoonlijke wensen en smaken, kopers willen dit graag zelf invullen. Uiteraard wordt wel het leidingwerk voorzien. Het spreekt voor zich dat gas geen deel meer uitmaakt van de energievoorziening. Daarvoor in de plaats wordt zoveel als mogelijk gebruikgemaakt van de krachtbronnen in de natuur. Zo ligt op de gezamenlijke ruimtes, als de fietsenstallingen en containerruimte, een groen sedum dak met zonnepanelen. De andere installaties, de isolatiewaarden en dus de woningen verdienen ten volle het predicaat 'energiezuinig'!

Groen en biodiversiteit verbeteren het leefklimaat. Niet alleen voor de Edgarshof, maar ook het buurtje hieromheen profiteert van de tuinen en andere aanplant. Insecten en vogels brengen leven in de brouwerij en kleur aan de toekomst! In een stedelijke omgeving, vlakbij de doorgaande route een oase van rust. Terwijl supermarkten, winkels, horeca en vermaak gewoon om de hoek te vinden zijn. Wandel een stukje en je passeert zowel cultuurhistorie als natuurschoon met weidse vergezichten. Het centrum van Zaandam, met zowel Pathé als het Zaantheater, een filmhuis en verschillende poppodia biedt veel uitgaansplezier, versterkt door de vele in- en uitheemse restaurants en cafeetjes. Neem bezoek gerust mee naar de Zaanse Schans, een toeristische trekpleister van internationale allure en gewoon vrij te betreden. Ook ideaal om de zinnen te verzetten en het hoofd leeg te maken. Anders doet een rondje (hard)lopen dat wel...

Edgarshof ligt in Koog aan de Zaan, ten oosten van het spoor en de Provincialeweg (de N-verbinding tussen Alkmaar en Amsterdam) en centraal in Zaanstad. Met een eigen NS-station ligt forenzen per openbaar vervoer voor de hand, de fiets wordt steeds vaker ingezet als alternatief. En waarom ook niet? De Hempont, die Zaandam met het Amsterdamse Westelijk Havengebied verbindt, ligt een kwartiertje fietsen verderop. Minder als de pedaalkracht elektronisch ondersteund wordt. De snelle fietsroute naar Amsterdam-Noord of alle andere uithoeken van de Zaanstreek heeft een comfortabele evenknie in het wijdvertakte streekvervoer.
Automobilisten draaien binnen de kilometer de A8 op en kruisen vijf minuten later de Coentunnel. De andere kant op leidt naar de A9, richting Haarlem en Schiphol. En vice versa natuurlijk!

Binnenkort starten wij met de verkoop van deze 22 bijzondere en gevarieerde appartementen in Koog aan de Zaan.
Lees meer Lees Minder
Gratis waardebepaling

Benieuwd wat je woning waard is in de huidige markt?

Planning

Start voorverkoop Nog niet bekend
Start verkoop 18 sep. 2024
Start oplevering Nog niet bekend

Dit is de locatie

Faciliteiten