Hey! Login of meld je aan
Afbeelding De Oranjeboom
Zaandam
Toekomstig

De Oranjeboom

€ 275.000 tot € 399.500

  • Wonen 42 - 70 m²

De Oranjeboom | Zaandam

Bij dit appartementencomplex aan de Valkstraat is verleden op een bijzondere manier aan het heden en vooral aan de toekomst geknoopt. Hier stond heel lang geleden een houtzaagmolen, De Oranjeboom. De sloot markeert het dwarspad naar de molen, op dit punt kruist dit de Valkstraat, het bruggetje zorgt voor verbinding. Naar verluidt werd de molen in 1886 gesloopt, twintig jaar later vestigde zich een natuursteenhandel op deze plek aan de Zaanse sloepenroute. De markante loods uit het begin van de vorige eeuw werd na het vertrek van de laatste gebruiker aan de elementen en dus het verval overgelaten. Gelukkig is er inmiddels een woonbestemming op de locatie gevestigd en wordt een nieuw appartementsgebouw gerealiseerd in de sfeer van weleer: met de naam De Oranjeboom. Het naastgelegen pand omvat twee wooneenheden, dit brengt het totaal aan appartementen op 8.

Het ontwerp van De Oranjeboom doet met het open metselwerk tot aan de waterlijn en de markante kroonlijst sterk denken aan de Amsterdamse school oftewel art deco periode. Robuuste bakstenen lijsten en uitkragende overstekken, bestaande uit decoratief metselwerk dat normaliter de periode rond 1900 typeert, maar wonderwel aansluit bij deze moderne tijd. Het pand ernaast verbindt een bakstenen borstwering met bepleisterde gevels en zinken felsplaten voor het dak. Hardhouten kozijnen, overstekken en waterborden kenmerken de stijl, waar een verdiept portiek, uitstekende erker en ruimtewinnende dakkapel nog een extra dimensie aan toevoegen. De A+++ energielabels van de appartementen zeggen hierin genoeg over de materialen, isolatiemaatregelen, slimme installaties en inzet van natuurlijke energiebronnen. Duurzaam, divers én uniek ineen.
De 6 appartementen in het woongebouw beslaan zo'n 42 tot 46 vierkante meter woonoppervlakte, waarvan drie appartementen beschikken over een balkon of inpandig balkon. De 2 appartementen in het huis meten ongeveer het dubbele. Deze twee appartementen hebben beide een buitenruimte, beneden is dat een tuin, boven een flink terras. Spreekt voor zich dat grote raampartijen en dubbele openslaande deuren binnen met buiten verbinden!

De Oranjeboom wordt momenteel nog nader uitgewerkt qua opleveringsniveau, uitvoering en indeling. Ook meer-minderwerk, prijsstelling en planning zijn nog niet exact bekend. Wie zich abonneert op dit project ontvangt de actuele informatie uit de eerste hand!

De Valkstraat ligt op een steenworp afstand van NS-station Zaandam. Een fietstochtje of wandeling door het Volkspark leidt langs de Provincialeweg waar zowel het busstation als het spoor liggen. Wie zin heeft in iets lekkers of tijd om te windowshoppen kiest de route door het Stadshart. Tot over de brug kan de Valkstraat met de auto vanaf de Westzijde en dus het Rijkswegennet worden bereikt, er komt bij De Oranjeboom beperkte parkeergelegenheid.
Over het voorzieningenniveau in het Stadshart raken we eigenlijk niet uitgepraat, maar dit spreekt eigenlijk voor zich. Want wat je ook nodig hebt, op het gebied van boodschappen, delicatessen, horeca, cultuur, sport en natuur, het is er. Op loopafstand.
Lees meer Lees Minder
Gratis waardebepaling

Benieuwd wat je woning waard is in de huidige markt?

Planning

Start voorverkoop Nog niet bekend
Start verkoop Nog niet bekend
Start oplevering Nog niet bekend

Dit is de locatie

Faciliteiten