Hey! Login of meld je aan
Krommenie
Binnenkort in verkoop

‘T NOORDERHOOFD

€ 365.000 tot € 525.000

  • Wonen 60 - 130 m²

‘T NOORDERHOOFD | Krommenie

't Noorderhoofd Krommenie
Het nieuwe wonen in historische omgeving en klassieke stijl

Wie wil bouwen op een plek waar de historie vanaf spat, heeft de taak het project te laten passen in de geschiedenis en tegelijkertijd te vormen naar de toekomst. Met de bouw van 't Noorderhoofd in Krommenie ontstaat een nieuw woonbuurtje, waar zowel 'Zaanse houtbouw' als 'graanschuur' overduidelijk inspireerden tot het ontwerp van 10 eengezinswoningen en 4 appartementen, elk met minimaal twee slaapkamers en een eigen berging. 't Noorderhoofd is geschikt voor uiteenlopende gezinssamenstellingen dus.


Aan de Noorderhoofdstraat in Krommenie bevindt zich de hoogste dichtheid aan monumenten en de meeste voorbeelden van Zaanse houtbouw, aaneengeschakeld in een lint van geschiedschrijving. Wat achter die met houtsnijwerk versierde gevels en woningen schuilt, zijn veelal loodsen, schuren en fabriekjes. Er moest tenslotte ook gewerkt worden! Sinds bedrijven vertrokken zijn naar efficiëntere locatie en, belangrijker nog, de behoefte aan woningen groeit, worden voormalige bedrijven getransformeerd naar woonbestemming. Ter hoogte van Noorderhoofdstraat 41, met de ingang recht tegenover de Vermaning en voormalig Babbels (voor de wat oudere Krommenieërs: het vroegere La Bamba), is het terrein waar Reyne vroeger speelgoed fabriceerde en verhandelde, herbestemd tot woongebied. De toegang tot het binnenterrein met bewonersparkeerplaatsen en motor- cq scooterstallingen markeert het nieuwe woonbuurtje 't Noorderhoofd.

De hoogte van de woningen en het appartementsgebouw varieert, waardoor de nieuwe bebouwing op een natuurlijke wijze mengt met het moois dat er al staat. De bouwmaterialen vormen eveneens een perfecte mix. Speciaal gekweekt hout en robuuste dakpannen voor het frame, onderhoudsvrij kunststof en op het zuiden gerichte zonnepanelen als omlijsting en om zoveel mogelijk energie te sparen. Slimme installaties en dito systemen brengen het externe verbruik dichtbij nul.
Elke woning heeft minimaal twee slaapkamers, een aantal tweelaags grondgebonden woningen worden ingedeeld met een extra slaapkamer op de begane grond. Doordat in die gevallen ook de badkamer beneden wordt gesitueerd, ontstaan boven twee megavertrekken van minimaal 13 m2. Twee gezinswoningen hebben een naar eigen inzicht in te delen tweede verdieping, die zich uitstrekt over de hele lengte van het huis.

Alle grondgebonden woningen krijgen een voortuin. Een aantal woningen, plus het appartement op de begane grond, krijgen daarbij aan de achterzijde een eigen steiger aan doorgaand vaarwater. Voor de andere woningen wordt een gezamenlijke steiger gerealiseerd. Dit is namelijk de plek waar de Molsloot zich vertakt richting het dorp, maar ook leidt naar het buitengebied. Blaas de sup op of haal de kano uit de berging en kies voor de ultieme ontspanning. De overige woningen beschikken over een beschutte achtertuin, de drie appartementen op de eerste (2) en tweede verdieping (1 hele grote van 128 m2!) krijgen een balkon of dakterras.

Krommenie is een echt forenzendorp, gelegen aan zowel het spoor als vlakbij de snelwegen A8 en A9, waardoor zowel Amsterdam als Haarlem op nog geen twintig minuten reizen liggen. Werken in de stad en wonen in een dorp, waar gemoedelijkheid nog heerst.
Zowel basisscholen als kinderopvang zijn rijk vertegenwoordigd, het verenigingsleven bloeit. De jeugd hoeft voor sport, onderwijs (van vmbo tot en met vwo!) en vertier het dorp niet uit. De ukkies spelen heerlijk in het park, na school gaan de kids 's zomers én 's winters zwemmen in het hypermoderne binnen- en buitenzwembad annex sportcomplex De Crommenije. Tieners vinden hun weg in het dorp, waar zowel shoppen als uitgaan zich concentreren op de Zuiderhoofdstraat, een paar minuten verderop. Deze vaak tot gezelligste winkelstraat van de Zaanstreek bestempelde bijzondere plek omvat versspecialisten en delicatessenzaken, boetiekjes, curiosa en kunst. En horeca natuurlijk.
Lees meer Lees Minder
Gratis waardebepaling

Benieuwd wat je woning waard is in de huidige markt?

Planning

Start voorverkoop Nog niet bekend
Start verkoop Nog niet bekend
Start oplevering Nog niet bekend

Dit is de locatie

Faciliteiten