Hey! Login of meld je aan
Innovatie

Breng je interieurideeën tot leven met een moodboard

09 Aug 2024, leesduur:

De opties voor het inrichten van een nieuwbouwwoning zijn eindeloos. Dit is fijn, maar kan ook een uitdaging zijn. Waar begin je om warmte, sfeer en gezelligheid toe te voegen aan je nieuwe woning? Een moodboard helpt om je interieurideeën tot leven te brengen.

Met een moodboard, ook wel een sfeerbord genoemd, kun je de basis voor jouw nieuwe interieur vastleggen. Gebruik hiervoor sfeerbeelden van woontijdschriften en -websites, of bijvoorbeeld van Pinterest. Op deze manier kun je jouw gedachten en ideeën voor je nieuwe interieur samenvoegen in één totaalbeeld. Welke kleuren en materialen wil je gebruiken en welke meubels wil je toevoegen? Het komt allemaal samen op je moodboard en vormt hiermee de basis voor jouw nieuwe interieur. Maak per ruimte een moodboard. Zo kun je bepaalde ruimtes ook een andere sfeer meegeven.

Een moodboard op papier of digitaal
Een moodboard op papier heeft als groot voordeel dat je jouw interieurstijlen direct bij de hand hebt. Ook kun je er kleine stalen van bijvoorbeeld behang of stof en verfkleuren aan toevoegen. Maak je jouw moodboard liever digitaal dan kun je gemakkelijk alle afbeeldingen online vinden en samenvoegen. Met apps als Pinterest is het zelfs mogelijk om direct moodboards te maken door het pinnen van afbeeldingen op jouw persoonlijke 'boards'. Of je nu gaat voor een moodboard op papier of digitaal, het belangrijkste is dat de afbeeldingen die je uitzoekt de sfeer oproepen die jij wilt creëren. Door ook te experimenteren bereik je de leukste resultaten!

Persoonlijke tintje
Door het toevoegen van persoonlijke items breng je jouw moodboard tot leven. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiekiekje waar je blij van wordt of een foto van raambekleding of een meubelstuk dat je ergens hebt gezien en mooi vond. Door gebruik te maken van items waar jij blij van wordt, creëer je een interieur waarin je je helemaal thuis voelt.

Van moodboard naar uitwerking
Zodra de basis van je moodboard met voorbeelden van kleuren, materialen en meubels af is, kun je deze verder gaan uitbreiden. Zoek naar een contrasterende kleur die past bij jouw basiskleuren, een vloerkleed en/of raambekleding die mooi samengaat met jouw favoriete meubels, enzovoort. Neem je moodboard mee zodra je op pad gaat om te winkelen voor je nieuwe interieur om te zien of je keuzes matchen, maar wees ook niet bang om soms iets anders te proberen.

Heel veel plezier met het maken van je moodboard en het inrichten van jouw nieuwe thuis!

Over dit artikel
Auteur Brût Communicatie