Vul het e-mailadres van je woonaccount in en we mailen je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Ontgrendel nieuwe functies en exclusieve inhoud, maak een account aan.
Fijn om je weer te zien! We hebben je gemist.
Vul het e-mailadres van je woonaccount in en we mailen je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Door te registreren, ontgrendel je meer mogelijkheden, exclusieve features en gepersonaliseerde ervaringen.
Breng al je favoriete projecten en nieuwsberichten samen op één plek. Maak het eenvoudig om ze terug te vinden en te beheren, voor een moeiteloze ervaring.
Ontdek het gemak en de voldoening van een platform dat zich aanpast aan jou met intuïtief ontwerp en gebruiksvriendelijkheid.
Blijf geïnformeerd over jouw projecten door je in te schrijven voor onze nieuwsbrieven. Kies de projecten waarin je geïnteresseerd bent en ontvang regelmatig updates.
Geef aan in welke locatie je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning en abonneer je op de regionale nieuwsbrief.
We hebben de mogelijkheid je persoonlijk uit te nodigen voor start verkoop van interessante nieuwbouwprojecten.
Met jouw huidig woonadres vinden we nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt.
Voor jouw opgegeven locatie hebben we de volgende regionieuwsbrieven beschikbaar. Abonneer je op de gewenste regio.
We hebben de mogelijkheid je persoonlijk uit te nodigen voor start verkoop van interessante nieuwbouwprojecten.
Met jouw huidig woonadres vinden we nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt.
Om je de beste informatie te geven, willen we graag weten wie je bent.
We hebben de mogelijkheid je persoonlijk uit te nodigen voor start verkoop van interessante nieuwbouwprojecten.
Met jouw huidig woonadres vinden we nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt.
- Nieuws
- Energielabels bij nieuwbouwwoningen
Energielabels geven aan hoe zuinig een woning is in het verbruik van energie, wat niet alleen bijdraagt aan een lagere energierekening, maar ook aan een duurzamere leefomgeving. In dit artikel zetten we de verschillende labels op een rijtje.
Wat is een energielabel?
Een energielabel is een certificaat dat de energieprestaties van een woning beoordeelt en classificeert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energie-onzuinig). Voor nieuwbouwwoningen geldt vaak een verplichting om minimaal aan label A te voldoen. Dit label is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en de aanwezigheid van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen.
Waarom is een energielabel belangrijk?
1. Kostenbesparing: woningen met een beter energielabel zijn doorgaans zuiniger in het energieverbruik, wat resulteert in lagere energiekosten.
2. Wooncomfort: energiezuinige woningen bieden een beter binnenklimaat door goede isolatie en ventilatie, wat zorgt voor meer comfort.
3. Duurzaamheid: door te kiezen voor een energiezuinige woning, draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
4. Waardevermeerdering: woningen met een hoog energielabel kunnen een hogere marktwaarde hebben en zijn aantrekkelijker voor kopers.
Verschil energielabel A tot A++++
Sinds 2021 is het voor nieuwbouw verplicht om te voldoen aan BENG-eisen (Bijna Energieneutrale Woningen). Als een woning hieraan voldoet, krijgt het meestal energielabel A+++ of A++++. Vooral bij nieuwbouwprojecten die nog opgeleverd moeten worden, wordt er dus alles aan gedaan om de woning zo energiezuinig mogelijk op te leveren. We geven een overzicht van de verschillende labels:
• Een woning met 'gewoon' energielabel A is al erg zuinig en verbruikt maximaal 160 kWh/m² fossiele energie.
• Een woning met energielabel A+ verbruikt al een stuk minder, namelijk maximaal 105 kWh/m².
• Een woning met energielabel A++ verbruikt nog maar 75 kWh/m².
• Een woning met energielabel A+++ verbruikt nog maar een derde fossiele energie ten opzichte van label A: maximaal 50 kWh/m²
• Heeft de woning energielabel A++++, de hoogst mogelijke energielabel, dan is de woning volledig duurzaam.
Verbeteren van je energielabel
Je kan je energielabel verbeteren door verschillende slimme aanpassingen te doen aan je woning:
• Isolatie: Begin met het goed isoleren van muren, daken, vloeren en ramen. Dit voorkomt warmteverlies en verhoogt de energie-efficiëntie.
• Energiezuinige installaties: Overweeg het installeren van een hoogrendementsketel (HR-ketel), een warmtepomp of een zonneboiler. Deze systemen verbruiken minder energie en leveren toch voldoende warmte en warm water.
• Zonnepanelen: Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, kun je je eigen duurzame energie opwekken, wat zowel de energierekening als het energielabel ten goede komt.
• Efficiënte ventilatie: Installeer een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit zorgt voor een goede luchtkwaliteit in huis en behoudt tegelijkertijd de warmte.
Met een hoog energielabel woon je comfortabel, bespaar je op energiekosten en draag je bij aan een groene toekomst. Goed voor jou én de wereld!