Hey! Login of meld je aan

Waarom nieuwbouw de beste keuze is voor een duurzame toekomst

21 Oct 2024, leesduur: 2 minuten

Ben je op zoek naar een nieuwe woning en overweeg je nieuwbouw? Dan ben je niet de enige! Steeds meer kopers kiezen bewust voor nieuwbouwwoningen, vooral vanwege de voordelen op het gebied van duurzaamheid en lagere energiekosten. Uit onderzoek van NVM-nieuwbouwmakelaars blijkt dat dit dé nummer één reden is waarom mensen kiezen voor nieuwbouw. En dat is niet verrassend: nieuwbouwwoningen zijn energiezuinig, beter geïsoleerd en vaak voorzien van moderne technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen. Dit zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een comfortabele en toekomstbestendige woning.

Geen stress over overbieden
Daarnaast merken we dat steeds meer woningzoekers overstappen naar nieuwbouw omdat ze in het bestaande aanbod niet kunnen vinden wat ze zoeken. De huidige markt voor bestaande woningen is competitief, en de druk om te overbieden kan behoorlijk stressvol zijn. Bij nieuwbouw heb je daar geen last van. Je koopt tegen een vaste prijs en krijgt een woning die helemaal nieuw is en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort.

Oplossingen voor lange wachttijd en overbruggingskosten
Toch horen we ook vaak van kopers dat de langere wachttijd tussen aankoop en oplevering een nadeel is. Het kan even duren voordat je in je nieuwe huis kunt trekken, en dat kan hoge overbruggingskosten met zich meebrengen. Maar goed nieuws: hier zijn slimme oplossingen voor! De NVM zet zich in voor maatregelen zoals het opschorten van aflossingen tijdens de bouwperiode en het beperken van de rente op overbruggingskredieten. Hierdoor wordt het financieel haalbaarder om de periode tussen verkoop van je huidige woning en oplevering van je nieuwbouwhuis te overbruggen.

Kies voor comfort, duurzaamheid en zekerheid
Een nieuwbouwwoning biedt je niet alleen de kans om in een duurzaam en energiezuinig huis te wonen, maar geeft je ook de zekerheid van een woning die volledig voldoet aan de nieuwste bouwnormen. Geen gedoe met verbouwingen of onverwachte reparaties – alles is nieuw en voorzien van garanties. En met de focus op verduurzaming is jouw woning ook klaar voor de toekomst.

Kortom, nieuwbouw betekent kiezen voor comfort, duurzaamheid en een lagere energierekening. Laat je niet afschrikken door de wachttijd of overbruggingskosten – er zijn oplossingen die het proces een stuk makkelijker maken. Maak de slimme keuze voor nieuwbouw en investeer in een woning die zowel jouw portemonnee als het milieu ten goede komt!

Over dit artikel
Auteur Nieuw Wonen Nederland
Auteur Nieuw Wonen Nederland