Hey! Login of meld je aan

Kies de perfecte vloer voor jouw huis!

15 Oct 2024, leesduur:

Hout of tegels of toch tapijt: de juiste vloer bepaald de sfeer van je interieur! Bij het kiezen van je vloer zijn er veel verschillende zaken waar je op moet letten. We geven je in dit artikel tips, zodat je voorbereid je vloer kan uitkiezen!

Welk type vloer past bij jou?
Voordat je in het aanbod van vloeren gaat verkennen, kan je het jezelf al makkelijker maken door vooraf te bedenken wat voor soort vloer je wil. Wil je graag een houten vloer, liever tegels, een gietvloer of liever tapijt? Er wordt ook vaak gekozen voor een pvc-vloer: deze vloeren zijn er in veel verschillende varianten en zijn moeilijk te onderscheiden van echt hout, steen of beton. Vergelijk goed alle mogelijkheden!

Onderhoud: de zorg voor je vloer
Ga bij het kiezen van je vloer na hoe onderhoudsvriendelijk deze moet zijn. Een vloer blijft namelijk jarenlang mooi met het juiste onderhoud. Houten vloeren vereisen regelmatig onderhoud, terwijl tegels makkelijker schoon te maken zijn. Bedenk bij het kiezen van je vloer dus hoeveel tijd je wilt investeren in onderhoud.

De juiste vloer voor elke kamer
Denk goed na over de ruimte waar de vloer komt. Een houten vloer in de keuken kan minder handig zijn, omdat het daar nat kan worden. Kies in de keuken eerder voor waterbestendige tegelvloer, deze is ook makkelijk schoon te houden. Het is ook belangrijk om te bedenken hoe de vloer wordt gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een groot huishouden met kinderen, of huisdieren? Dan moet je dit meenemen in je keuze.

Vloeren die werken met vloerverwarming
Heb je vloerverwarming in je woning? Houd hier dan rekening mee bij de keuze van de vloer. Niet iedere vloer is namelijk geschikt voor vloerverwarming. De mees gekozen vloer bij vloerverwarming is een pvc-vloer, hiermee haal je het beste rendement uit je vloerverwarming. Ook houten vloeren kunnen zeker op vloerverwarming worden gelegd, maar dan moet je er wel voor zorgen dat er zo min mogelijk temperatuurverschillen zijn.

Stem je vloer af op je meubels
Zorg voor het mooiste resultaat dat je de kleur van de vloer afstemt met die van de meubels. Dit zorgt voor een mooi, natuurlijk effect. Het beste is als je vloer twee, of meer, tinten lichter of donkerder is dan de meubels. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak, maar kan wel een handige stijlregel zijn.

Met deze tips ben je goed voorbereid op het kiezen van de juiste vloer voor je woning. Twijfel je toch nog of kom je er niet uit? Twijfel dan niet om advies te vragen aan een professional, die helpen je graag verder! Succes met de zoektocht!

Over dit artikel
Auteur Nieuw Wonen Nederland
Auteur Nieuw Wonen Nederland