Vul het e-mailadres van je woonaccount in en we mailen je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Ontgrendel nieuwe functies en exclusieve inhoud, maak een account aan.
Fijn om je weer te zien! We hebben je gemist.
Vul het e-mailadres van je woonaccount in en we mailen je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Door te registreren, ontgrendel je meer mogelijkheden, exclusieve features en gepersonaliseerde ervaringen.
Breng al je favoriete projecten en nieuwsberichten samen op één plek. Maak het eenvoudig om ze terug te vinden en te beheren, voor een moeiteloze ervaring.
Ontdek het gemak en de voldoening van een platform dat zich aanpast aan jou met intuïtief ontwerp en gebruiksvriendelijkheid.
Blijf geïnformeerd over jouw projecten door je in te schrijven voor onze nieuwsbrieven. Kies de projecten waarin je geïnteresseerd bent en ontvang regelmatig updates.
Geef aan in welke locatie je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning en abonneer je op de regionale nieuwsbrief.
We hebben de mogelijkheid je persoonlijk uit te nodigen voor start verkoop van interessante nieuwbouwprojecten.
Met jouw huidig woonadres vinden we nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt.
Voor jouw opgegeven locatie hebben we de volgende regionieuwsbrieven beschikbaar. Abonneer je op de gewenste regio.
We hebben de mogelijkheid je persoonlijk uit te nodigen voor start verkoop van interessante nieuwbouwprojecten.
Met jouw huidig woonadres vinden we nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt.
Om je de beste informatie te geven, willen we graag weten wie je bent.
We hebben de mogelijkheid je persoonlijk uit te nodigen voor start verkoop van interessante nieuwbouwprojecten.
Met jouw huidig woonadres vinden we nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt.
8.2 Verzekeren
Als je gaat verhuizen, is ook de tijd aangebroken om je verzekeringen op orde te brengen. Hypotheekverstrekkers stellen vaak de opstalverzekering verplicht. De kans is groot dat dat ook voor jou geldt. Daarnaast kan het verstandig zijn om ook andere verzekeringen af te sluiten, zoals een inboedel-, overlijdensrisico-, rechtsbijstand- en een woonlastenverzekering.
Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan een (onafhankelijke) verzekeringsadviseur je helpen.
Opstalverzekering
Een opstalverzekering dekt schade van de woning door bijvoorbeeld storm, wateroverlast of brand. Bij het afsluiten van een opstalverzekering maak je een keuze uit verschillende dekkingen. Vaak sluit je een opstalverzekering tegelijk af met een inboedelverzekering, dit kan financieel voordeliger uitpakken.
Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering dekt de schade aan alle spullen die niet vastzitten aan je huis, zoals een tv, tafel of vloerkleed. Ook bij een inboedelverzekering maak je een keuze uit verschillende dekkingen. Afhankelijk van de dekking worden bepaalde spullen wel of niet vergoed. Daarbij is de oorzaak van de schade eveneens van belang. Als je bijvoorbeeld een all-risk dekking zou kiezen, wordt schade door eigen schuld ook vergoed, terwijl dit bij een normale dekking niet altijd het geval is.
Naast de dekkingsvorm bepaal je ook je eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf bijlegt wanneer er schade is. Is de schade hoger dan je eigen risico, dan betaalt de verzekeraar het resterende bedrag.
Aansprakelijkheidsverzekering
Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af voor eventuele schade die je aan een ander toebrengt. Je kunt bijvoorbeeld per ongeluk iets van een ander kapot laten vallen of iets beschadigen. De schade die deze persoon hierdoor lijdt, wordt dan in veel gevallen vergoed door jouw verzekeraar. Je kunt ervoor kiezen om alleen jezelf te verzekeren, maar je kunt je gezin ook verzekeren. Je huisdier wordt automatisch meeverzekerd. Je bepaalt zelf het verzekerde bedrag. Dit is het maximumbedrag dat wordt uitgekeerd. Daarnaast bepaal je ook je eigen risico.
Overlijdensrisicoverzekering
Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten, krijg je een bepaald bedrag uitgekeerd als de persoon die je hebt verzekerd, overlijdt. Hierbij verzeker je in principe dus een ander, niet jezelf. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je wilt ontvangen en hoe lang de verzekering loopt. De hoogte van de premie hangt af van de hoogte van het bedrag, de duur van de verzekering maar ook de gezondheid van de verzekerde.
Rechtsbijstandverzekering
Dankzij een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp en advies bij conflicten. Als de jurist van de verzekeraar er niet uit komt en je meer specialistische hulp nodig hebt, ben je voor deze extra kosten ook verzekerd. De kans dat je met een juridisch conflict te maken krijgt, lijkt misschien klein. Toch komt dit vaker voor dan je denkt. Bijvoorbeeld bij een onterecht ontslag of een conflict rond het kopen of huren van een huis.
Woonlastenverzekering
De woonlastenverzekering zorgt ervoor dat jij geholpen wordt met het betalen van je maandlasten als je dat zelf niet meer kan. Deze situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen als je werkloos raakt of ziek wordt, waardoor je inkomsten minder worden.