Hey! Login of meld je aan

Fides Nieuwbouw makelaars

Woondromen waarmaken

Stuur een bericht
Impressie Fides Nieuwbouw makelaars
Mockup nieuwbouwproject
Plan een afspraak

Bij ons op kantoor of online!

Ik wil een afspraak

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. Fides makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

"Als nieuwbouwmakelaars bij Fides makelaars zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die een nieuwbouwwoning willen kopen. Een nieuwbouw woning kopen is iets heel anders dan het kopen van een bestaande woning. Je kunt het niet zien en beleven. Het is kopen vanaf een tekening: wat zit er allemaal wel en niet in en wat kan ik doen om het toch 'mijn woning' te laten worden? Begrijpelijke vragen. Wij gaan het gesprek met jou aan. Het is ons dagelijks werk en wij begrijpen heel goed dat het kopen vanaf een tekening lastig kan zijn. Daarom helpen we je hier graag bij. Net als bij wat er allemaal bij het kopen van een nieuwbouw woning komt kijken en het financiële gedeelte.

Fides makelaars zijn ook actief in de bestaande bouw. Vanuit onze vestiging in Leiden helpen onze makelaars en medewerkers dagelijks mensen om hun woondromen waar te maken, ook bij een bestaande woning."

Wij hebben onze krachten gebundeld met De Koning makelaarsDe uitwisseling van kennis en capaciteit biedt beide makelaarsbedrijven mooie kansen.

 

 

Onze diensten

Dienst Hypotheek afsluiten Hypotheek afsluiten

Leuk dat je je oriënteert op een nieuwbouwwoning. Er is keuze: naast de ligging en indeling ook in prijs. In de zoektocht van interesse tot aankoop is een belangrijk onderdeel de financiering. Om makkelijker tot een keuze te komen, is het goed om inzicht te hebben in je financiële mogelijkheden. Wij raden je aan een afspraak te maken met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Zij kunnen je meer vertellen over de hoogte van een mogelijke hypotheek en de maandlasten die dat met zich meebrengt. Heb je zelf bepaald welke maandlasten voor jou redelijk zijn, dan weet je ook in welke prijsklasse je kunt zoeken voor het kopen van een nieuwbouwwoning.

 

Wij zijn goed in het adviseren bij het kopen van nieuwbouw. Voor een hypotheek adviseren wij je een gesprek aan te gaan met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Het is hun dagelijks werk. Zij zijn op de hoogte van de verschillende aanbiedingen van banken als het gaat om de rente en voorwaarden.

 

Wij bevelen je aan om Opmaat Financieel Adviseurs te benaderen. Een eerste gesprek is vrijblijvend.

 

Klik hier om een vrijblijvend financieel adviesgesprek in te plannen bij Opmaat financieel adviseurs!

 

Het gesprek met een hypotheekadviseur aangaan is prettig. Ieders persoonlijke situatie is anders, dus geen advies is hetzelfde. In het advies wordt jouw persoonlijke financiële situatie meegenomen. Heb je al een eigen woning die je gaat verkopen als je nieuwbouw koopt of laat je een huurwoning achter? Heb je een eigen woning, dan heb je waarschijnlijk ook een mooie overwaarde die je kunt gebruiken bij de aankoop, zodat de maandlasten lager worden. Verhuis je en heb je een paar jaar geleden een hypotheek afgesloten, dan kan de rente voor de huidige hypotheek lager zijn dan de rente voor een nieuwe hypotheek. Biedt jouw huidige hypotheek de mogelijkheid deze mee te nemen naar een nieuwe woning? Als dat zo is, profiteer je straks van de lagere rente bij je hypotheek in je nieuwe woning. Zaken die bij de hypotheekadviseur aan de orde komen en je terugziet in het advies en de maandlasten van een hypotheek als je ervoor kiest om een nieuwbouwwoning te kopen.

 

Hoe werkt het kopen van een nieuwbouwwoning en het afsluiten van de hypotheek?

Heb je eenmaal de keuze gemaakt welke nieuwbouwwoning je koopt, dan stellen wij een koopaannemingsovereenkomst op en hierin nemen wij op dat je twee maanden de tijd krijgt om de financiering in orde te maken. Lukt dat niet binnen die twee maanden, dan kun je kosteloos de overeenkomst ontbinden.

 

Het is goed om te weten dat een hypotheek voor een nieuwbouwwoning niet gelijk is aan een hypotheek voor een bestaande woning. De hypotheekadviseur kan je het beste vertellen over de verschillende soorten hypotheken, met elk hun eigen voordelen, en wanneer je wel of geen belastingvoordeel ontvangt op de betaalde rente.

 

Bij het kopen van de nieuwbouwwoning of het tekenen van de koopaannemingsovereenkomst is het goed om met onze makelaar stil te staan wanneer de start bouw wordt verwacht. Een hypotheekofferte heeft een bepaalde geldigheidsduur en het is belangrijk om te weten of de offerte lang genoeg geldig is zodat, als de start bouw nog een aantal maanden duurt, de offerte nog steeds geldig is en je hier gebruik van kunt maken wanneer je naar de notaris gaat om eigenaar te worden.

 

Anders dan bij een bestaande woning betaal je bij nieuwbouw de aankoop niet in één keer maar in termijnen. Bij de start van de bouw bezoek je de notaris, wordt je eigenaar van, en betaal je de bouwkavel. Bij een appartement heet dat een appartementsrecht. De woning die op de kavel gebouwd zal worden, betaal je in termijnen naar gelang de bouw vordert. Bij een nieuwbouwhypotheek wordt een bouwdepot geopend op het moment dat je de notaris bezoekt waaruit later de bouwtermijnen aan de aannemer worden betaald.

 

Heb je eigen geld, bijvoorbeeld de overwaarde in een eigen woning, dan is dat prettig omdat dit lagere maandlasten voor je hypotheek oplevert. Eigen geld op een bankrekening kun je inbrengen bij de start, wanneer je eigenaar wordt, bij de notaris. Overwaarde uit de eigen woning komt beschikbaar wanneer de eigen woning verkocht is. Vaak na de oplevering van de nieuwbouwwoning, omdat je liever één keer verhuist. Als je al eerder je woning wil verkopen, dan zal je wel tijdelijk een huurwoning moet hebben. De overwaarde kan de hypotheekadviseur, in de aanvraag voor je financiering, als extra tijdelijke overbruggingslening bij de bank financieren. Zodra de overwaarde beschikbaar is, kun je deze tijdelijke lening zonder extra kosten aflossen.

 

Koop je een nieuwbouwwoning, dan heb je na de aankoop nog een aantal zaken die je moet kopen en betalen. Naast een keuken en badkamer kan het gaan om een extra aanbouw, dakkapel of die ene studeer- of slaapkamer die het huis geschikt maakt voor jou. Bespreek met je hypotheekadviseur hoeveel je hiervoor reserveert binnen je hypotheek, zodat je weet welk budget er is voor zaken die je na de aankoop nog gaat kopen.

 

Is de bouw eenmaal gestart, dan duurt het nog even voordat de sleutel van je nieuwe woning wordt overhandigd. In die tijd betaal je rente en aflossing voor je hypotheek van de nieuwbouwwoning. Woon je niet thuis, dan heb je nu ook woonlasten. Je hebt dubbele woonlasten, hetzij van een huurwoning of een bestaande koopwoning. Het is belangrijk om dit vooraf goed door te nemen met de hypotheekadviseur, zodat je later niet wordt verrast.

 

Bij het kopen van een woning is de rente in de regel fiscaal aftrekbaar: dat maakt dat je geld terugkrijgt van de belastingdienst. Toch is dat niet in alle gevallen juist en zijn er hypotheekvormen waarbij dit niet zo is. Dat kan een bewuste keuze zijn, maar vraag de hypotheekadviseur wat in jouw situatie verstandig en voordelig is.

 

Kort samengevat: 

Koop je nieuwbouw, dan heb je na het tekenen van de koopaannemingsovereenkomst twee maanden de tijd om je financiering te regelen. 

Vraag je hypotheekadviseur of het voordelig en mogelijk is om je bestaande hypotheek mee te nemen naar je nieuwe woning.

Budgeteer samen met je hypotheekadviseur hoeveel geld je beschikbaar hebt voor opties die je woning leuker maken om in te wonen.

Let op de dubbele lasten als je al een huur- of koopwoning hebt.

Neem met de hypotheekadviseur de voordelen van verschillende hypotheekvormen door en bekijk of belastingvoordeel bij de hypotheek ook in jouw voordeel is.

Heb je overwaarde in de eigen woning, benut deze dan om je woonlasten in je nieuwe woning te verlagen.

Wil je meer weten over wat jouw woonlasten worden bij het kopen van een nieuwbouwwoning? Maak vrijblijvend een afspraak met een van de hypotheekadviseurs van Opmaat financieel adviseurs. 

 

Plan een afspraak in bij Opmaat financieel adviseurs!

Dienst Taxatie Taxatie

Nieuwbouw en taxeren

Taxeren van nieuwbouwwoningen gebeurt veel minder dan het taxeren van bestaande woningen.

 

Taxeren van nieuwbouw gebeurt als het om kavels gaat waar een nieuwe woning op gebouwd wordt of bij dure nieuwbouwwoningen met eventueel veel extra opties die toegepast worden.

 

Wanneer wij taxeren moeten wij onafhankelijk zijn. Dat betekend dat wij woningen taxeren waar wij niet bemiddeld hebben bij aan- of verkoop.

 

Bestaande woning taxeren bij aankoop nieuwbouw

Banken en financieringsinstellingen vragen met regelmaat om een taxatie van de bestaande woning, bij aankoop van nieuwbouw, als de bank gevraagd wordt een overbruggingshypotheek te verstrekken. De overwaarde van de bestaande woning is belangrijk en de bank wil weten wat de omvang hiervan is.

 

Ook hier geldt de onafhankelijkheid, net zoals zojuist bij nieuwbouw beschreven. 

 

Verkopen wij zelf de nieuwbouwwoning, dan kunnen wij de taxatie niet uitvoeren. Heb je een taxatie nodig voor een bestaande woning in ons werkgebied en je hebt de nieuwbouwwoning bij een ander gekocht, dan kunnen wij de taxatie voor je uitvoeren.

 

Meer informatie over een taxatie

Dienst Verkopen Verkopen

Inzicht in de waarden klopt mijn idee met de markt van vandaag? 

Sta je op het punt je in te schrijven voor een nieuwbouwwoning en wil je laten toetsen, door een makelaar die dagelijks actief is in de markt, of je eigen gedachte over een mogelijke verkoopopbrengst overeenkomt met wat er op dit moment in de markt betaald wordt voor de woning waarin je woont? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gesprek met de makelaar.

 

Maak een vrijblijvende afspraak met de makelaar!

 

Verkoop bestaande woning

Iedere woningkoper kiest zijn eigen stappenplan. Ook de situatie op de woningmarkt heeft invloed op de keuzes die je maakt. Ideaal is uiteraard om bij het kopen van nieuwbouw slechts één keer te verhuizen, maar wat betekent dat wanneer de nieuwbouwwoning nog gebouwd moet worden, de verkoop nog even wordt uitgesteld totdat de oplevering van de nieuwbouw in zicht komt?

 

Wij begrijpen heel goed dat dit ideaalbeeld niet altijd mogelijk of gewenst is. Zelfs als dit ideaalbeeld wel gevolgd wordt, zie je dat de meeste kopers van nieuwbouw, die een eigen woning moeten verkopen, al veel eerder met onze makelaars afspraken maken over het verkoopplan, inclusief de begeleiding tijdens de nieuwbouw. Het voordeel hiervan voor jou als woningkoper is dat je korte lijntjes hebt met de makelaar en snel geïnformeerd bent over de ontwikkelingen op de woningmarkt, zodat je snel kunt schakelen als er redenen zijn om toch eerder dan gepland de verkoop van de bestaande woning te starten en indien nodig een huurwoning ter overbrugging.

 

Wij hebben samenwerking met De Koning makelaars. Gezamenlijk hebben wij een uitgebreid kantorennetwerk van zeven kantoren in de regio (tussen Utrecht en Leiden). De makelaar bij ons die het meest actief is in jouw regio, die jouw markt het beste kent, weet wat er te koop is in jouw buurt, wie er een woning willen kopen en wat de actuele prijzen zijn, die makelaar komt bij je langs.

 

Laat je informeren en maak vrijblijvend een afspraak.

 

Plan hier je afspraak in!

 

Dienst Kopen Kopen

Binnen onze organisatie hebben wij een afdeling nieuwbouw, omdat adviseren over en het verkopen van nieuwbouw iets heel anders is dan het bemiddelen bij aan- of verkoop van een bestaande woning.

 

Wij hebben, in samenwerking met De Koning makelaars, in Midden-Nederland zeven vestigingen waar vanuit wij dagelijks nieuwbouw verkopen. Dat is in een gebied van tien kilometer rondom Utrecht tot en met een gebied van tien kilometer rondom Leiden en alle plaatsen daar tussenin. Met andere woorden: West-Utrecht en Noordoost-Zuid-Holland.

 

Onze nieuwbouwmakelaars zijn stuk voor stuk makelaars met een passie voor nieuwbouw. Nieuwbouw onderscheidt zich van bestaande bouw door innovatie. Innovatie in de bouwsystemen, maar nog meer op de onderdelen duurzaamheid en klimaat. Juist op deze onderdelen volgen ontwikkelingen en mogelijkheden elkaar snel op en de wetgeving dwingt ontwikkelende partijen bepaalde zaken in woningen en woonwijken te implementeren. Als nieuwbouwmakelaar moet je steeds je verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en kijken wat dat betekent voor jou als toekomstige bewoner.

 

Publicatie van (toekomstige) projecten

Wij presenteren alle nieuwbouwprojecten op het platform van Nieuw Wonen Nederland, op onze eigen website  en bij onze lokale vestigingen presenteren wij ook het (toekomstige) aanbod. Onze collega-makelaars van de bestaande bouw zijn goed op de hoogte van wat er aan nieuwbouw te koop en te huur is en komt en zij kunnen je attenderen op woningen in deze of toekomstige projecten.

 

Inschrijven en geinformeerd worden

Nieuwbouw kent een lange voorbereiding omdat het vergunningsstelsel een lange doorlooptijd heeft. In die tijd zijn omwonenden en mogelijk toekomstige bewoners geïnteresseerd in de voortgang en willen graag weten wanneer de woningen in zo'n project te koop of te huur komen. 

 

 

Reden voor ons om al in een vroeg stadium informatie over het project op onze website te publiceren, met de mogelijkheid om de interesse als omwonende of mogelijk toekomstige bewoner kenbaar te maken. Wie zich heeft ingeschreven krijgt van ons bericht als er echt nieuws is. De praktijk leert dat wanneer de start van verkoop of verhuur dichterbij komt, het aantal inschrijvers snel toeneemt.

 

Bouwen voor de vraag

Met hulp van het platform Nieuw Wonen Nederland zetten wij enquêtes uit en vragen wij naar de woonwensen. Wij zijn geïnteresseerd in zaken als : wat vind je belangrijk, waar ben je naar op zoek, hoeveel mag het kosten, hoe ga je naar je werk, en wat mag de afstand zijn voor de kinderen naar school? De antwoorden op dit soort vragen zijn per stad verschillend en de verschillen zijn nog veel groter tussen de stad en het platteland. Dit is belangrijke informatie die wij verwerken in onze adviezen voor lokale overheden en ontwikkelaars. Nuttig om toekomstige woningbouw beter te laten aansluiten bij jouw woonwensen.

 

Komt een project eenmaal te koop of te huur, dan kondigen wij dit aan op de projectsite en vaak vindt er een digitale inschrijving en toewijzing plaats, in combinatie met een startevenement op de bouwlocatie of in de nabije omgeving.

 

Hoe gaat de verkoop of verhuur van een nieuwbouwwoning?
Het verkoopproces kent veel facetten en dat kan je lezen onder de button 'Makelaar'. 

Dienst Makelaar Makelaar

Het kopen van een nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is iets heel anders dan het kopen van een bestaande woning. Bij een bestaande woning begint de zoektocht vaak op Funda of wanneer je in je wijk of dorp zoekt, met het zien van een te koop bord in een tuin. Je kunt de woning bezichtigen en binnen zien hoe groot de ruimtes zijn en van binnen naar buiten kijken om direct een indruk van het uitzicht te hebben. Zien doet kopen!

 

Bij nieuwbouw moet negen van de tien keer de woning nog gebouwd worden. Oftewel, je koopt een woning vanaf tekening. Anders dan bij een bestaande woning zie je vaak nog niet de omgeving en is het moeilijk om in te leven hoe je uitzicht vanuit je woning straks is. Kopen vanaf tekening betekent ook dat je minder gevoel hebt bij de grootte van een woon- of badkamer.

 

Daarnaast zijn de stappen van aankoop tot oplevering echt anders dan bij een bestaande woning. Wij laten je meekijken in het werk van een nieuwbouwmakelaar, waarmee het je meer duidelijk wordt.

 

- De nieuwbouwmakelaar

- Een project komtt e koop en hoe gaat het nu verder?

- Het aankoopgesprek met de makelaar

- Nieuwbouw en duurzaamheid

- Nieuwbouw en klimaatverandering

- Oké, ik heb interesse en hoe word ik nu de koper?

- Een optie

- Ja, ik koop de woning. En nu?

- Hoera-brief

- Bezoek aan de notaris

- Wanneer stopt het werk van de nieuwbouwmakelaar?

- Overig

 

De nieuwbouwmakelaar

Als nieuwbouwmakelaar zijn wij vaak al maanden voor de start van de verkoop druk bezig met de voorbereidingen. De website moet worden gebouwd, de juiste tekeningen moeten per bouwnummer worden getoond en wij moeten je exact kunnen vertellen wat er wel en niet in de woning zit, welke opties er zijn en voor welke prijzen. Maar ook de promotie: vaak hebben mensen hun interesse al getoond, dus ook hen informeren wij regelmatig over de voortgang en wanneer de verkoop zal starten.

 

Een project komt te koop en hoe gaat het nu verder?

De promotie is voorbereid en het project en de woningen worden getoond op het platform van Nieuw Wonen Nederland, onze eigen website en vaak ook op Funda. Met posts op Facebook en Instagram maken wij bekend dat het project te koop is en dit ondersteunen wij regelmatig met een startevenement op de bouwlocatie. Hoewel het per project verschillend is, wordt er vaak een inschrijving gehouden. Dat gebeurt in de regel digitaal bij het project. Op tijd en een complete inschrijving doen verhoogt je kans op een toewijzing van een woning.

 

Het aankoopgesprek met de makelaar

Is er eenmaal een woning aan je toegewezen, dan nodigen wij je uit voor een aankoopgesprek op kantoor. Onze nieuwbouwmakelaar neemt het project en de woning van je interesse met je door. Zo ‘loop je door de woning heen’ en proberen wij je inzicht te geven in de grootte en de bijzonderheden van dit project en de woning. Ook nemen wij met je door wat er standaard in de woning zit en welke opties er zijn om de woning naar jouw wens, op maat, te kunnen kopen.

 

Nieuwbouw en duurzaamheid

Duurzaamheid is vandaag de dag belangrijk en bij nieuwbouw is dat veel makkelijker in de woning aan te brengen dan bij bestaande bouw. Je ziet dan ook dat de innovaties bij duurzaamheid bijna altijd als eerste bij nieuwbouwwoningen worden toegepast. Aan ons als nieuwbouwmakelaar de taak om jou hierin mee te nemen en te vertellen welke duurzaamheidsaspecten bij het betreffende project en de woning worden toegepast. Steeds meer proberen wij wind- en zonne-energie in te zetten voor een fijn klimaat in huis en het gebruik van apparaten. Verwarmen en verkoelen doen wij steeds vaker met warmtepompen of een lokaal warmtenet, al dan niet met energie die wij uit de bodem halen.

 

 

Nu wij bij nieuwbouw geen aardgas meer hebben en ons beperken tot elektriciteit, zie je dat de vraag naar elektriciteit toeneemt. Ook het meer en meer elektrificeren van ons wagenpark zorgt thuis voor een hoger elektriciteitsverbruik. Tegenover een toenemend elektriciteitsverbruik in een woning zie je dat wij het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen. Van energie verbruikende woningen zijn wij ‘onderweg’ naar energie producerende woningen. Zo zijn er al woningen die wij verkopen met ‘0-op de meter’. Of ze echt nul aan energie verbruiken, dat vertellen wij je tijdens het gesprek. Een interessant onderdeel bij het kopen van een nieuwbouwwoning.

 

Nieuwbouw en klimaatverandering

De aandacht gaat ook steeds meer naar buiten de woning. De tuin, de paden en straten, het wordt steeds belangrijker nu de klimaatverandering doorzet om bij pieken in regenval of hitte dit zo goed mogelijk te absorberen in het terrein. Zo zien wij meer en meer dat het regenwater een alternatief gebruik krijgt of vertraagd wordt afgevoerd en proberen wij de hitte bij zomerse dagen op straat of in de tuin, maar ook in de woning, terug te dringen en daar waar mogelijk hiervan te profiteren.

 

 

Oké, ik heb interesse en hoe word ik nu de koper?

Hebben wij de woning en de toekomstige woonomgeving met haar bijzonderheden besproken, dan nemen wij vervolgens het stappenplan door hoe je van het aankoopgesprek met ons als nieuwbouwmakelaar de koper van de woning wordt en welke dingen op je pad komen tot en met de sleuteloverdracht.

 

Een optie

Onderdeel van het aankoopgesprek is ook welke kosten er nog meer zijn, naast de koopprijs, als je de nieuwbouwwoning koopt en wat de maandlasten worden. In het aankoopgesprek bespreekt de nieuwbouwmakelaar of de interesse tot koop er is. Zo ja, dan bestaat de mogelijkheid voor een optie.

 

Een optie duurt meestal een aantal dagen tot één week. In die week heb je tijd om alles nog eens rustig door te nemen, vragen die dan rijzen aan ons te stellen en om met de financieel adviseur een financieringsplan op te zetten, rekening houdend met jullie wensen. Daarnaast weet je of je, en zo ja welke, opties wilt toevoegen bij het kopen van de woning.  

 

Voordat de optie wordt verstrekt, nemen wij in hoofdlijnen de aankoop en de investering hiervoor door en hoe die betaald gaat worden. De ontwikkelaar vraagt niet om de details, maar verwacht van ons als makelaar dat wij het inzicht hebben dat je als koper ook de financiering voor aankoop verstrekt krijgt en dat wij hem daarover informeren. Dit omdat de kans groot is dat er meer geïnteresseerden voor de woning zijn en zij moeten wachten tot bekend is of jullie de woning kopen en de financiering hiervan rond krijgen.

 

 

In de regel combineren wij het aankoopgesprek met een verkennend intakegesprek met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Voor jouw gemak omdat dan alle aspecten aan bod komen. 

 

Aandachtspunten

- Garantie op de nieuw te bouwen woning:
Op de website, onder veelgestelde vragen, kun je meer lezen over garanties. Het is belangrijk en goed om dit even door te nemen voordat je de koop-/aanneemovereenkomst ondertekent. De koop-/aanneemovereenkomst is doorgaans een model dat wij (verplicht) gebruiken, afhankelijk van de garantie-instelling bij het project.

- Bedenktijd:
Je hebt je laten informeren en bewust de keuze gemaakt om een nieuwbouwwoning te kopen en de stappen gezet tot en met het ondertekenen van de koop-/aanneemovereenkomst. De wetgever heeft een extra bescherming voor woningkopers ingesteld, wat betekent dat je één week na ontvangst van de door beide partijen ondertekende overeenkomst de mogelijkheid hebt om de aankoop, zonder opgave van redenen, te ontbinden. Hoe je dit doet, staat beschreven in de overeenkomst.

- Voorbehoud financiering: 
In de koop-/aanneemovereenkomst nemen wij standaard een voorbehoud financiering op met een termijn van twee maanden.

- De financiering regelen:
Nadat je de koop-/aanneemovereenkomst hebt ondertekend, kun je met de hypotheekadviseur een maatwerkplan voor de financiering opstellen en samen met de adviseur onderzoeken welke bank de beste aanbieding voor je heeft.

 

 

Hoera-brief

Als alle vergunningen definitief zijn verstrekt en de minimale voorverkoop (vaak 70%) is behaald, kan de bouw starten en ontvang je van de ontwikkelaar de ‘hoera-brief’.

 

Bezoek aan de notaris

In de regel volgt kort na de ‘hoerabrief’ de uitnodiging om bij de notaris langs te komen om eigenaar te worden van de bouwkavel of het appartementsrecht. Tijdens dat bezoek wordt ook de hypotheekakte, die in combinatie met de financiering wordt gesloten, gepasseerd.

 

Waar stopt het werk van de nieuwbouwmakelaar?

Dat is een goede vraag. Wanneer de laatste woning is verkocht en iedere koper bij de notaris is geweest. Ook zul je ons ontmoeten bij de officiële start van de bouw en vaak ook tijdens een kijkmiddag. Als er tussentijds vragen zijn over de aan te kopen woning, het proces tijdens de bouw of de verkoop van je eigen woning, staan wij je met raad en daad bij.

 

 

Het is onze missie om woondromen waar te maken, dus waar we je kunnen helpen het leuker te maken bij de woning die je hebt gekocht, zijn wij er voor jou.

 

Overige

- Kopersbegeleiding:
Iedere aannemer heeft zo zijn eigen werkprocessen, maar in de regel komt de vraag of er wensen zijn voor uitbreidingen op de woning al snel na de aankoop. Soms is het zo dat wij als nieuwbouwmakelaar deze vraag al bij je neerleggen, zodat deze binnen de sluitingstermijn van de aannemer kan worden gehonoreerd.

Een kopersbegeleider is vaak je eerste aanspreekpunt om je wensen en kleine wijzigingen door te geven. Of het nu gaat om een uitbouw, dakkapel, dakraam, leidingen voor de keuken, installatie van de badkamer of het plaatsen van extra stopcontacten of wifipunten; de kopersbegeleider is hiervoor de aangewezen persoon.

Je doet ideeën op van kennissen die recent nieuwbouw hebben gekocht, op internet en tijdens het bezoek aan showrooms van bijvoorbeeld keukens en badkamers. Zo kom je stap voor stap verder bij het maken van de keuzes die horen bij het bouwen van je nieuwe woning.

Een mooi moment; het gaat nu definitief gebeuren. Jouw nieuwe woning wordt werkelijkheid.

- De bouw start: 

Vaak is er een officieel moment bij de start van de bouw, een feestelijk moment waarbij je ook de toekomstige buren ontmoet. Het is het begin van een leuke en nieuwe fase.

Het is leuk om de bouw te volgen. Toch is het betreden van de bouwlocatie niet toegestaan vanwege veiligheidsoverwegingen. Vaak is er ruim voor de oplevering, wanneer het veilig is om de bouwplaats te betreden, één of meerdere keren een kijkmiddag. Dit is een mooi moment om foto's te maken, een eventuele inmeting te doen en je toekomstige buren te ontmoeten.

- De oplevering: 

Fijn, het is nu bijna zover. De woning is binnenkort klaar en dan krijg je de sleutel. Bij de oplevering loop je samen met de aannemer door de woning (of het appartement) heen. Zijn er onvolkomenheden of ontbreken er bepaalde zaken, dan worden deze genoteerd in een proces-verbaal van oplevering. De aannemer moet vervolgens zorgen dat hij deze onvolkomenheden of ontbrekende zaken zo snel mogelijk herstelt of alsnog levert.

Het is aan te raden om bij de oplevering een bouwdeskundige mee te nemen. Vereniging Eigen Huis biedt deze service, maar er zijn ook bureaus die deze diensten leveren. Heb je een kennis met bouwervaring, dan is dat ook een optie.

- Aandachtspunten:

1. Bij de oplevering heb je de mogelijkheid om 5% van de aanneemsom in depot te geven bij de notaris, voor het geval er bij de oplevering gebreken zijn of zaken ontbreken. Zie het als een stok achter de deur zodat de aannemer er ook belang bij heeft deze zaken zo snel mogelijk te herstellen.

2. Zorg ervoor dat je bij de oplevering de aanvraag voor elektriciteit, water en internet geregeld hebt en bij een woning ook de opstalverzekering laat ingaan op de dag van oplevering.

3. Aan de slag: je hebt de sleutel, dus tijd om de woning schoon te maken en in te richten. Een paar drukke weken en dan volgt de verhuizing. Even wennen om alles een vaste plek te geven en het zal een paar weken druk zijn met familie en kennissen die komen kijken hoe leuk het wonen is in je nieuwe woning.

Dienst Huren Huren

Als makelaar zijn wij op verschillende manieren actief bij de verhuur van woningen. Zo verhuren wij ook regelmatig nieuwbouw. Wat opvalt is dat dit vaak appartementen zijn en de verhuur plaatsvindt kort voor de oplevering. Projecten waarvan wij de verhuur doen worden vaak in een vroeg stadium aangekondigd op Nieuw Wonen Nederland en onze eigen website www.fidesnieuwbouw.nl.

 

De start van de verhuur is vaak met een aankondiging, gelden er inschrijfvoorwaarden en toewijzingscriteria. Deze zijn per project verschillend en in de regel allemaal terug te lezen op de projectsite. Kijk bij ons aanbod of er projecten te huur zijn of binnenkort in de verhuur komen.

 

Tijdelijke huurwoning

Wie nieuwbouw koopt moet vaak nog een poosje geduld hebben voordat de nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. Als je een eigen woning hebt die reeds verkocht is en die je moet opleveren voordat de nieuwbouwwoning klaar is, dan kan een tijdelijke huurwoning uitkomst bieden. Houd er rekening mee dat de meeste verhuurders een minimale looptijd van een jaar vragen bij het huren van een woning.

 

Voor het aanbod huurwoningen kijk op fidesmakelaarsleiden.nl of neem contact op met ons of één van de vestigingen van De Koning makelaars in de regio waar je een tijdelijke woning zoekt. Wie weet hebben zij iets te bieden wat precies van pas komt.